Friday, July 23, 2010

Khasiat Produk As Syifa'

Khasiat Lemak Dhob As Syifa’
Sesuai untuk semua jenis urutan bagi menguatkan tenaga batin dan menghilangkan lenguh, sakit urat, terseliuh, gatal-gatal, serta disapu pada tempat yang terkena minyak panas / gigitan serangga dan sebagainya.

Khasiat Minyak Dhob As Syifa’
Sesuai untuk semua jenis urutan bagi menguatkan tenaga batin dan menghilangkan lenguh, sakit urat, terseliuh, gatal-gatal, serta disapu pada tempat yang terkena minyak panas / gigitan serangga dan sebagainya. Diminum bagi menambahkan tenaga dan mengubati penyakit lelah.

Khasiat Hati Unta Kering As Syifa’
Untuk mengubati penyakit lelah.

Khasiat Lemak Unta As-Syifa’
Sesuai untuk semua jenis urutan bagi menguatkan tenaga batin dan menghilangkan lenguh, sakit urat, terseliuh, gatal-gatal, serta disapu pada tempat yang terkena minyak panas / gigitan serangga dan sebagainya. Dimakan bagi menambahkan tenaga dan mengubati penyakit lelah. Amat diperlukan oleh peladang bagi mengelakkan tanaman mereka dirosakkan oleh haiwan perosak / dimasuki binatang buas.

Khasiat Lemak Kibas As-Syifa’
Sesuai untuk semua jenis urutan dan menghilangkan lenguh, sakit urat, terseliuh, gatal-gatal, serta disapu pada tempat yang terkena minyak panas / gigitan serangga dan sebagainya. Dimakan bagi menambahkan tenaga dan memanaskan badan. Amat diperlukan oleh peladang bagi mengelakkan tanaman mereka dirosakkan oleh haiwan perosak / dimasuki binatang buas.

Khasiat Minyak Gergir As Syifa’
Khusus untuk kesihatan rambut ia diguna bertujuan menghitamkan rambut, melebatkan serta melembutkan serta menguatkan rambut.

Khasiat Minyak Zaitun As Syifa’
Minyak Zaitun Asli merupakan minyak terbaik di dunia kerana mempunyai kolestrol yang amat rendah dan ia amat penting dalam perubatan traditional Mesir di samping madu. Digunakan untuk melembutkan kulit yang kasar dan kering serta bibir yang kering dan pecah. Sesuai untuk semua jenis urutan dan masakan. Melebatkan dan menghitamkan rambut. Memulihkan kesihatan badan, menguatkan tenaga dan mengubati pelbagai penyakit.

Khasiat Zaitun Palestin/ Israel As Syifa’
Zaitun Palestin/ Israel merupakan sejenis batu yang amat berkesan untuk menghancurkan batu karang di dalam buah pinggang/ saluran kencing dalam tempoh 3 hari sahaja. Ia berasal dari kawasan pergunungan terutama pergunungan Sinai. Apa yang uniknya ia 40% daripadanya menyerupai buah zaitun.

Khasiat Ubat Darah Tinggi As Syifa’
Boleh mengembalikan kenormalan darah, seterusnya mengubati penyakit darah tinggi.

Khasiat Ubat Kencing Manis As Syifa’
Untuk mengubati penyakit kencing manis.

Khasiat Ubat Sakit Pinggang/ Batu Karang As Syifa’
Boleh menghancurkan batu karang dan membersihkan buah pinggang dari sebarang kotoran.

Khasiat Ubat Gout As Syifa’
Dibuat daripada sejenis ikan paus yang dinamakan ’ambar’. ia diguna untuk merawat penyakit gout.

Khasiat Ubat Buasir As Syifa’
Amat berkesan untuk mengubati penyakit buasir dalam masa 3 hari sahaja.

Khasiat Herba Katuna As Syifa’
Amat berkesan untuk menghilangkan parut/ kesan luka. Jerawat dan jeragat. Ia berfungsi mengaktifkan kembali sel2 kulit yang mati dan mengembalikan kecantikan/ kelembutan kulit.

Khasiat tanah / Garam Laut Mati As Syifa’
( Rahsia Kecantikan Ratu Cleopatra dan Ratu Balqis) laut Mati yang berada di Jordan terkenal sebagai laut kesihatan dan kecantikan semenjak berkurun-kurun lamanya sehingga dikaitkan dengan kecantikan ratu Cleopatra dan ratu Balqis. Kajian mendapati bahawa ia gemlike Kaduna garam/ tanah yang amat bermutu tinggi untuk tujuan kesihatan dan kecantikan manusia seperti Potassium, Calcium, Sodium Chlo rides, Bromides, Sulfates, dan Trace Elements, garam serta tanah Laut Mati merupakan unsur utama dalam penghasilan ubat penyakit kulit dan barangan kosmetik. Garam dan tanah ini diambil dari dasar Laut Mati, 100% original (tidak mempunyai sebarang bahan kimia atau campuran lain) befogs melembutkan dan menyegarkan kulit muka. Menghilangkan jeragat dan jerawat pada muka, menegangkan dan mencerahkan kulit muka, mengaktifkan semula sel-sel kulit yang telah mati, menghilangkan kotoran atau toksik pada kulit, mengubati pelbagai penyakit kulit seperti acne, eczema, dan psoriasis, menyembuhkan rekahan atau gatal-gatal pada kaki, menghilangkan sakit dan lenguh pada urat dan sendi-sendi badan.

Khasiat Kasturi / Ambar dari Mekah
Digunakan untuk membersihkan badan bagi menghilangkan bau badan dan boleh juga disapu pada pakaian sebagai wangian.

Khasiat Za’faran Asli dari Iran
Digunakan untuk menghasilkan dakwat za’faran (dakwat tersebut iguana untuk menulis ayat-ayat tertentu dan diminum untuk menguatkan daya ingatan)
Digunakan untuk menghasilkan air za’faran (air terse but diminum bagi menghilangkan kolestrol dalam badan. Dan seterusnya mengubati penyakit darah tinggi, kencing manis, sakit jantung dan lain-lain)

Khasiat Nenas Batu
Digunakan oleh ibu-ibu selepas bersalin untuk mengecutkan peranakan dan pernah diguna untuk merawat penyakit buasir.

Khasiat Kacip Fatimah
Digunakan untuk menguatkan tenaga dan menyihatkan tubuh badan.

Khasiat Libanah Asli As Syifa’ (Penguat daya Ingatan)
Libanah adalah sejenis getah pokok yang tumbuh di Sudan dan Somalia yang amat berkesan bagi menambahkan daya ingatan dan mencerdaskan otak kerana ia berfungsi menghilangkan kahak seterusnya melancarkan sistem pernafasan dan perjalanan darah. Ia juga amat berkesan untuk mengubati penyakit resdung, lelah, selsema, batuk dan sebagainya yang berkaitan dengan sistem pernafasan. Sejarah menyatakan bahawa Imam Syafie yang amat terkenal dengan kekuatan ingatannya selalu mengamalkan memakan libanah sehingga akhit hayat beliau. Setelah meninggal dunia didapati kesan libanah masih berada di celah-celah gigi al Imam rahimahullah.

Khasiat Minyak Habbah Barakah As Syifa’
Mencerdaskan otak, melancarkan sistem perjalanan darah, menambahkan tenaga dan antibodi dalam badan yang berfungsi mengelakkan penyakit, mengembalikan selera makan, menghapuskan toksik dalam badan dan makanan, membuang angin, mengubati buasir dan senggugut serta pelbagai penyakit lain. Sebagaimana sabda nabi “Habbatussauda’ merupakan penyembuh segala penyakit kecuali mati’

Khasiat Madu Asli As Syifa'
Khasiat Madu Habbah Barakah As Syifa'
Mencerdaskan otak dan daya ingatan
Menambah antibodi dalam badan bagi melawan penyakit
Menyembuhkan penyakit darah tinggi, kencing manis, sakit buah pinggang, gout,
penyakit darah rendah
Menghilangkan toksik, kolestrol dan bahan beracun dalam badan
Menambahkan tenaga dan mengembalikan kesihatan
Menyembuhkan luka dan penyakit kulit
Menguatkan tulang, sendi badan
Melembutkan kulit muka
Mengubati rabun mata
Membuang kahak dan membersihkan salur pernafasan
Menghancurkan perjalanan darah
Untuk kesihatan ibu dan anak semasa hamil dan selepas bersalin
Mengubati senggugut

1 comment:

  1. Assalamualaikum,
    Saya ingin beli lemak kibas dalam RM100. Bila stok ada tel saya, Kamal 0199878170 atau email kamarutham@gmail.com.my
    TQ

    ReplyDelete